Hopp til hovedinnholdet

Valg av perorale jerntilskudd til barn ble omtalt i en nyhetssak på Nettverket sine sider tidligere i vår (2024) "Jernmikstur - hva er tilgjengelig og hva kan brukes".

Etter at det ble klart at Niferex dråper ikke kommer tilbake så har Interessegruppen for nyfødtmedisin oppdatert kap 14.9 i Nyfødtveilederen og omtaler nå også Glutaferro dråper.

I motsetning til Niferex dråper så må Glutaferro dråper skrives ut på resept. Kostnadene til Glutaferro blir dekket av Helfo dersom Glutaferro brukes for å forebygge anemi hos barn med lav fødselsvekt og til behandling av annen jernmangelanemi (§3). Lege må søke Helfo om dette. Se vedlegg 1 til folketrygdloven § 5-14 (legemiddellisten).

Apotekgrossistene i Norge har også blitt bedt om å ta inn det uregistrerte alternativet, Glutaferro dråper, slik at det er mulig å gå til hvilket som helst apotek å få hentet ut dette. Det er derfor viktig at informasjonen i denne nyhetssaken når ut til alle primærapotek.

Ettersom Glutaferro dråper er et spansk legemiddel så har det også blitt utarbeidet et informasjonsskriv som kan leveres ut sammen med legemidlet, se tidligere nyhetssak om dette "Informasjonsskriv om jerntilskudd til barn for å forebygge anemi".

Publisert: 1. aug. 2024 — Oppdatert: 2. aug. 2024