Hopp til hovedinnholdet

Bakgrunn

Vi har de siste årene sett at ungdom i stadig større grad bruker medisiner som man får kjøpt uten resept og da spesielt paracetamol. Så mange som 1 av 10 ungdommer bruker paracetamol daglig og flere enn 3 av 10 bruker det ukentlig. Samtidig ser vi en bekymringsfull økning i barn og ungdommer som legges inn med overdose av paracetamol. Denne utviklingen har ført til at vi nå ønsker å satse på ungdommer og øke deres kompetanse knyttet til bruk av medisiner som man får kjøpt uten resept.

Nytt oppdrag

Vi har nå fått i oppdrag fra Helsedirektoratet å lage et undervisningsopplegg. I prosessen med å utarbeide undervisningsmaterialet vil vi blant annet samarbeide med Landsforeningen for Helsesykepleiere, Nasjonalt kompetansemiljø for helsestasjon og skolehelsetjenesten, Direktorat for medisinske produkter og Helsedirektoratet.

Hva skal vi gjøre?

Vi vil lage et undervisningsmateriale som kan brukes på barne- og ungdomsskolen. Det blir viktig å lage et program som er tilpasset den norske skole og forhold i Norge forøvrig. Dette betyr at undervisningen må deles opp i moduler som kan brukes i temaet «folkehelse og livsmestring». Det kan da inngå i ordinære timer og lærer vil kunne samarbeide med lokal helsesykepleier. Til høsten er vi invitert til å snakke om prosjektet ved Helsesykepleiernes kongress i Trondheim og dermed legge til rette for at programmet kunne tas i bruk ved barne- og ungdomsskoler i Norge. Kopi av presentasjonen finner dere her.

Mer informasjon vil knyttet til dette prosjektet kommer på denne siden.

Publisert: 16. sep. 2024 — Oppdatert: 17. sep. 2024