Hopp til hovedinnholdet

Reviderte kort:

Insulin aspart (Novorapid, Insulin aspart), med fortynningsforslag til barn og nyfødt

Insulin lispro (Humalog, Insulin lispro), med fortynningsforslag til barn og nyfødt

Pantoprazol (Somac, Pantoprazol), med fortynningsforslag til barn

Informasjon om de viktigste endringene, se under.

Endrede kort, ikke fullstendig revidert:

Aciklovir (Aciclovir), med fortynningsforslag til barn og nyfødt

Artesunat (Artesunate Amivas)

Artesunat (Malacef)

Ciklosporin (Sandimmun), med fortynningsforslag til barn

Trimetoprim-sulfametoksazol (Bactrim, Eusaprim, Trimesolpar, Zomylac), med fortynningsforslag til barn og nyfødt

Informasjon om endringene, se under.

Kommentarer til blandekortene som er revidert eller endret:

Felles for alle kortene

Det benyttes «krokodilletegn» i stedet for tekst, som for eksempel «over» vil bli byttet med >. Dette gjøres for alle kort etter hvert som de blir endret eller revidert.

Felles for de reviderte kortene

Alle kilder er gjennomgått på nytt og referansene er oppdatert.

Aciklovir

Kortet er endret. Det er lagt til et nytt preparat, Aciclovir Accord. Det også lagt lenke til UpToDate om behandling av ekstravasasjon, under merknader.

Artesunat

Artesunate Amivas er et nytt artesunat-preparat, det har norsk markedsføringstillatelse og vil erstatte Malacef. Det er laget nytt kort for Artesunate Amivas fordi istandgjøringen av stamløsning og konsentrasjon er ulik for de to preparatene. Malacef-blandekortet blir tatt bort når vi er sikre på at det ikke finnes Malacef igjen på medisinrommene.

Ciklosporin

Kortet er endret. Under tilleggsopplysninger er denne setningen endret fra: «Dersom sprøytepumpe må brukes, anbefales bruk av in-line filter og kortest mulig administrasjonstid innenfor angitt intervall» til «Dersom sprøytepumpe brukes, anbefales bruk av in-line filter og kortest mulig administrasjonstid innenfor angitt intervall». Dette er endret for å vise at sprøytepumpe ikke kun er en nødløsning, men kan brukes hvis det er mest hensiktsmessig.

Insulin aspart

Kortet er revidert. Et nytt preparat er lagt til: Insulin aspart Sanofi. Fiasp er tatt bort, det blir kun brukt subkutant per i dag. «IV» er også tatt bort fra overskriften. Tilleggsopplysningene er noe endret, bl.a. er bruk av filter er spesifisert.

Insulin lispro

Kortet er revidert. Et nytt preparat er lagt til: Insulin lispro Sanofi. Fiasp er tatt bort, det blir kun brukt subkutant per i dag. «IV» er også tatt bort fra overskriften. Tilleggsopplysningene er noe endret, bl.a. er bruk av filter er spesifisert.

Pantoprazol

Kortet er revidert. Det er lagt til et nytt preparat – Pantoprazol Øresund Pharma. Pantoprazol Sandoz er tatt bort. Under tilleggsopplysninger er «Ekstravasasjon kan gi vevsskade» lagt til, og under tilleggsopplysninger er denne setningen tatt bort: «Kontakt lege hvis alvorlig diaré (enterokolitt) forekommer».

Trimetoprim-sulfa

Kortet er endret. Et nytt preparat er lagt til: Zomylac. Zomylac har norsk markedsføringstillatelse og vil etter hvert bli tatt i bruk. Glukose 100 mg/ml som fortynningsvæske er tatt bort og holdbarhet for Zomylac er lagt til.

Les mer om blandekortene her.

Publisert: 10. okt. 2024 — Oppdatert: 10. okt. 2024